Jak si koupím krátkodobou jízdenku pomocí bezkontaktní platební karty?

  • Elektronická nepřestupní jízdenka (obyčejná)
    při výstupu do 10 minut je nutné jízdenku přiložit, aby došlo k vyhodnocení nepřestupní jízdenky
  • Elektronická přestupní jízdenka (obyčejná)
    přestupy je možné uskutečnit do 60 minut od prvního označení. Při přestupu je nutné jízdenku vždy přiložit a při výstupy již nikoliv.
  • 60minutová elektronická jízdenka pro spolucestující (obyčejná/zlevněná)
    zlevněná platí pro dítě 6-15 let, zavazadlo, psa nebo kolo

Denní optimalizace jízdného u BPK – 24hodinová jízdenka

  • při opakovaném nákupu elektronických přestupních/nepřestupních jízdenek jejichž hodnota přesáhne cenu 24hodinové jízdenky se po dosažení uvedeného limitu, v zúčtovacím období (časové rozmezí od 3:00 hodin prvního dne do 2:59 hodin následujícího dne) zaúčtuje pouze cena 24hodinové jízdenky. U dokupovaných jízdenek platí, že při překročení ceny 24hodinové skupinové jízdenky se zaúčtuje pouze cena 24hodinové skupinové jízdenky.

K platební kartě mohou být průběžně pořízeny v celkovém počtu maximálně 4 ks dokupovaných elektronických jízdenek.

Na terminálech ve vozech je možné zaplatit jízdné i kartami v Apple Pay nebo Google Pay nebo hodinkami.Tyto karty mají jiný elektronický otisk, tudíž při nástupu, výstupu nebo přestupu je nutné přiložit tu kartu, kterou jste se odbavili (např. pakliže si zakoupím jízdenku kartou v mobilním telefonu, nemohu při přestupu či výstupu přikládat chytré hodinky nebo fyzickou kartu). Pokud tak učiníte, vystavujete se riziku odbavení z další karty tzv. nový check-in.

Ceny jízdenek